Вимоги МОЗ щодо протиепідемічних заходів для закладів освіти

Оновлені вимоги Міністерства охорони здоров’я щодо протиепідемічних заходів для закладів освіти під час карантину, спричиненого COVID-19

Міністерство охорони здоров’я оновило протиепідемічні заходи для закладів освіти під час карантину, спричиненого COVID-19.

Про це йдеться у постанові головного державного санітарного лікаря України від 22 серпня 2020 року № 50 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).

З метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) визначені протиепідемічні заходи, спрямовані на запобігання ускладненню епідемічної ситуації.

Відповідальність за організацію та виконання протиепідемічних заходів покладається на засновника (власника) та керівника закладу освіти.

Усі працівники закладу мають бути забезпечені засобами індивідуального захисту із розрахунку 1 захисна маска на 3 години роботи. Засоби індивідуального захисту мають бути в наявності із розрахунку на 5 робочих днів, у т.ч. на 1 робочу зміну безпосередньо на робочому місці працівника.

Керівник закладу освіти має забезпечити забезпечує медичні пункти закладу необхідними засобами та обладнанням (безконтактними термометрами, дезінфекційними, в тому числі антисептичними засобами для обробки рук, засобами особистої гігієни та індивідуального захисту).

Додатково: Рекомендації МОН щодо організації роботи у 2020/2021 навчальному році

25 серпня 2020 о 15:21 | Оновлено 4 грудня 2020 о 07:36 | 45,145 переглядів
Також читайте статті про проект:    1. Сайт для школи     2. Електронні щоденники та журнали