Гойдалки для саду для комфортного відпочинку на свіжому повітрі

Садова гойдалка – це чудовий варіант для організації зони відпочинку на дачній ділянці. Вони можуть встановлюватись на газон, інші рівні поверхні, або підвішуватись до дерева. Варіантів конструкцій безліч, достатньо поглянути на асортимент профільного магазину bonro.ua/ru/dim-i-sad/sadovi-goydalki, де зібрані моделі на одного чи кількох людей.

Які різновиди садових гойдалок існують?

Гойдалка – це джерело задоволення та розваг для усіх членів сім’ї. Незалежно від типу, вони допоможуть розслабитись та насолодитесь відпочинком на природі.

Основні моделі гойдалок:

  1. Класична лавка. Це найбільш розповсюджений варіант. Конструкція передбачає наявність довгої лавки та 2 опор збоку. Каркас лавки, зазвичай, виконується з металу, а сидіння – з тканини. Подібні гойдалки надійні, прості та недорогі.

  2. Гніздо. Мають овальну чи круглу форму, котра ззовні схожа на гніздо. Каркас металевий, а сидіння виготовляється з плетеного матеріалу чи міцної тканини. Гойдалка-гніздо більш зручна та затишна, у порівнянні зі звичайної лавкою.

  3. Гойдалка-лежак. Конструкція увібрала у себе найкраще від лежаків та гойдалок. Головним елементом виступає сидіння-лежак, яке підтримує регулювання куту нахилу та висоти. Гойдалка-лежак зручна для читання, сонячних ван. Вона допомагає отримати максимальний релакс.

  4. Крісло-кокон. Спеціальний каркас оздоблюється тканиною чи іншими матеріалами таким чином, що конструкція нагадує закритий кокон. Такі гойдалки розраховані на 1-2 людей.

  5. Підвісні гойдалки. Розміщуються під деревом чи іншими опорами. Зазвичай передбачають наявність одного місця. Монтаж виконується за допомогою затискача або крюка.

Матеріал виготовлення

Садові гойдалки вирізняються між собою не тільки формою, але й за використаними матеріалами. Металеві моделі вважаються найміцнішими та довговічними. Найчастіше використовується алюміній та сталь. Подібні гойдалки можуть мати класичну, чи більш сучасну конструкцію.

Ротангові гойдалки плетуться з натурального чи штучного ротангу. Вони мають приємну на дотик поверхню, вирізняються невеликою масою та еластичністю.

Текстильні гойдалки мають вигляд гнізда чи гамака. Найчастіше для їх виробництва використовується нейлонова тканина. Вона довговічна, зберігає структуру під сонячним світлом. Для зручності сидіння часто передбачають наявність м’якого наповнювача, наприклад, з поролону.

При виборі садових гойдалок враховується не тільки тип конструкції, матеріал, а й вікові обмеження та максимальна вага. Рекомендується замовляти моделі з невеликим запасом за характеристиками. Також слід врахувати наскільки конструкція буде стійкою.

Вигідно придбати гойдалку для саду можливо у магазинах, що спеціалізуються на садових меблях. Вони пропонують великий асортимент, та, зазвичай, доставляють продукцію по усій Україні. Багато сучасних моделей передбачають наявність сонцезахисного навісу, відкидної спинки, противомоскітної сітки тощо.

25 червня о 10:45 | 412 переглядів
Також читайте статті про проект:    1. Сайт для школи     2. Електронні щоденники та журнали