Як безпечно користуватися стайлером для волосся: важливі нюанси

За останні декілька років популярність стайлерів для волосся стрімко зросла. І це не дивно, адже прилад дає змогу самостійно створювати зачіски салонного рівня. Але щоби зробити дійсно гарну зачіску й до того ж не зіпсувати своє волосся, потрібно знати деякі тонкощі використання стайлера. 

AD_4nXfRXHi7kS9BxTppCFthwfx-uW1zfvYX5rXb9gqAS4sntmGFls6ZQ5_sVybXc8KxioQefoIbyHbiAImwIO7w3aYMGcH9WCYB0hq7Gf8330Qs0r8e8siayBwXiBrISh9NWspEyyX4wi0GBEyykcGxZCg728DA?key=M0UjDSUFCvuIkJVCFWUIfg

Основні типи 

Стайлер для волосся є багатофункціональним приладом, який органічно поєднує можливості щітки, фену та плойки. Тобто, може використовуватися як для просушування волосся, так і для створення повсякденної укладки чи святкової зачіски. 

Розглянемо основні типи приладів із догляду за волоссям. Розуміння особливостей кожного із них допоможе вибрати стайлер, який максимально буде відповідати вашим потребам. 

  1. За типом живлення прилади бувають акумуляторні та ті, що працюють від мережі. Перші більш зручні у використанні та незалежні від наявності електроенергії, проте батарея додає їм ваги. Якщо вибираєте стайлер, що працює від мережі, звертайте увагу на довжину шнура — вона має бути не меншою за 2 м. 
  1. Особливості конструкції. Прилад може мати горизонтальні або вертикальні пластини або ж насадку-щітку, що поєднує в собі нагрівальні елементи та спеціальні щетинки. Також є мультистайлери, комплектація яких включає всі вище перелічені насадки. 
  1. Функціональні можливості. Стайлер може виконувати одну дію: випрямлення, завивання, створення локонів чи надання об'єму волоссю. Або ж бути багатофункціональним приладом і виконувати декілька (або всі) зазначених дій. 

AD_4nXfPp1hTPIsWh7tLEEXwTVK4kURzzUPykvzPy77IYjAn1H8k_67EYTJg-DMnDUn8P29w1NwpEWVV9zxs3Ifbsjewyw38YRuVWK8sAarr5GJ03hb3pabgsJ3Vm5Pqh6ocSY05JrVQYnKffOKxrxNkg07MJrc?key=M0UjDSUFCvuIkJVCFWUIfg

Додатково під часу вибору приладу для створення зачісок, потрібно звертати увагу на робочий температурний діапазон — чим він ширший, тим краще.

Щодо матеріалу пластин, то кращий варіант — кераміка, адже він є менш травмонебезпечним. 

Поради щодо безпечного використання стайлера 

Щоби створення зачіски не нанесло шкоди волоссю, потрібно дотримуватися деяких правил: 

  • тонке, пошкоджене та фарбоване волосся краще укладати за низьких температур — до 120°С; 
  • густе та товсте волосся потребує більш високих робочих температур — до 180°С; 
  • час оброблення одного локона становить 3-8 секунд. Не рекомендується гріти волосся довше, оскільки це може призвести до його пересушування та пошкодження; 
  • перед тим, як почати створювати зачіску, помите волосся необхідно сушити на 80%. Залишки вологи зникнуть під час укладання; 
  • використовуйте засоби термозахисту.

Після створення локонів чи об'єму, на кінчики волосся рекомендується нанести невелику кількість живильної олії. 

AD_4nXdxHP2Op2jSuka_9iNarsFYmpBPxvEB3AzriUgJ8eP7HG2Cby5L2tpAxyru4VYOpZ_FKwq3DTuzqVCmcNHvod3OeBuEPGABE69I544pLY5X2peeIPFq5FuGthSf5_WCa_ajUYjmNXUtOQJqwbwqqRolzV0?key=M0UjDSUFCvuIkJVCFWUIfg

Догляд за стайлером 

Пристрій для створення зачісок теж потребує догляду. Після використання йому потрібно дати повністю охолонути, а потім обов'язково очистити всі насадки та пластини, адже на них накопичуються засоби для укладання та захисту волосся. 

Зберігати стайлер потрібно подалі від джерел тепла та вологи, тому шафка у ванній кімнаті є не найкращим варіантом. 

Забруднення на корпусі можна видаляти ледь вологою серветкою. Мити прилад не можна.

24 червня о 11:54 | Оновлено 24 червня о 11:55 | 388 переглядів
Також читайте статті про проект:    1. Сайт для школи     2. Електронні щоденники та журнали