Особливості вибору та купівлі автомобільних запчастин

Утримання автомобілів – це процес, що потребує чималих витрат. Деталі не вічні та поступово виходять з ладу. Підбір комплектуючих – справа не з простих, незважаючи на те, що на ринку сьогодні представлена велика кількість запчастин.

Оригінальні деталі чи їх аналог

Усі комплектуючи поділяються на кілька категорій:

  • оригінали;

  • OEM деталі;

  • аналоги.

Перші дві групи, зазвичай, представлені закордонними виробниками. А ось аналоги можна віднайти й українського виробництва, наприклад, Деталька пропонує широкий вибір запчастин на КАМАЗ, ГАЗ, Волга та ще багато інших моделей автомобілів.

Під оригіналами варто розуміти деталі, що встановлюються виробником на конвеєрі. Також вони постачаються під відповідним автобрендом на ринок для ремонту. Такі комплектуючи вирізняються високою якістю й відповідним рівнем цін. Вони не викликають проблем з гарантією.

OEM деталі випускаються на тих заводах, що й оригінали. Для них використовують схожі технології, компоненти та матеріали, тому рівень якості плюс-мінус збігається. Вони мають меншу вартість та продаються під іншими брендами. Головний недолік – не завжди зрозуміло, який виробник виробляє оригінали для автобрендів.

Аналоги, відповідно, – це продукт сторонніх виробників. Якість та ціна можуть бути різними. Іноді за технічними показниками вони навіть переважають оригінали. Але потрібно знайти надійну компанію. Особливим попитом аналоги користуються у власників транспортних засобів, які вже давно зняти з конвеєра, тому на них важко знайти нові OEM деталі, не говорячи вже про оригінали.

Де купляти запасні частини?

Найзручніший спосіб сьогодні – інтернет-магазин. Зробити замовлення можна не виходячи з дому. На багатьох сайтах представлені каталоги з тисячами найменувань деталей. Для простоти вибору передбачені технічні характеристики, фотографії.

Інтернет-магазини пропонують пошук за:

  • маркою та моделлю транспортного засобу;

  • роком випуску;

  • каталожним номером;

  • VIN автомобіля.

Інтернет дозволяє швидко порівняти пропозиції різних магазинів та придбати автозапчастини з найменшою націнкою. Доставка можлива в найближче почтове відділення чи навіть за місцем проживання.

Єдиний недолік інтернет-магазинів – неможливість потримати товар у руках перед купівлею. Проте, це можна зробити у момент отримання. Якщо деталь не підходить, завжди є можливість оформлення замовлення. Мінімізувати ризики допоможуть відгуки про магазин на різних майданчиках.

27 лютого о 16:24 | 333 перегляда
Також читайте статті про проект:    1. Сайт для школи     2. Електронні щоденники та журнали