Чому варто привчати дітей до читання коміксів

Є дуже простий спосіб привчити малюків до читання. Щоб зацікавити малечу корисним заняттям, достатньо підібрати комікси для дітей українською. Матеріал подається у вигляді яскравих ілюстрацій у логічній послідовності та з короткими репліками, що полегшує сприйняття сюжету та залишає простір для власних думок і фантазій.

За що діти так полюбляють комікси

Дітям важливо відчувати впевненість у власних силах, і певною мірою це стосується також і читання. Відкриваючи комікс, вони бачать невеликий обсяг тексту, який дає розуміння, що його опанування малюкам під силу. Завдяки динамічному сюжету з неймовірними картинками дитині легко прочитати цілу історію до кінця.

RDAWZ5VQeEVYYZK1AtKoFXa8_B-Awq5wQt7NvMbaBxRhNkrgDrPVedEa2qRKncHsT2PZOz7PTK3QM2H3K_7tqx6kSgx5MqhBnPmVdRebziuJmncrAxDlwNrEYf2KUE1N2AQS1dHCxD8EggLkuk0XKdg

Наявність малюнків у доповнення до матеріалу для читання дає можливість краще розуміти персонажів, покращує сприйняття. Комікси можуть бути й хорошим вчителем. Вони дозволяють авторам включати різноманітні поняття та терміни, а зображення допомагають дитячому мозку швидко їх засвоїти.

Найкращі комікси для дітей українською мовою

Велике розмаїття історій для аудиторії дошкільнят і школярів забезпечує якісний переклад закордонних видань і створення власних українських персонажів, які вже встигли полюбитися дітлахам.

UJ4s_DYwi6AZ0pZMvoQv-7EsyIKZ7PT-ffQ2RUSu9jxTL5agm96KUxQmURcenVrQySu3PdgZvfiF-aP9MuGaABWkBoMqeUTbWOQqjG4on_lqlEjVtT-F1YARpLXwC3KB7aRzY9pkrcfLp-3GxYhkqdo

Серед фаворитів у переліку дитячих коміксів:

  1. «Пес Патрон та Шкарпетковий монстр» — описує пригоди відомого пса-сапера, який нині вважається найвідомішим символом серед дітей, адже є цілком реальною тваринкою.
  2. «Крижане серце. Комікси Disney» — оповідь про двох сестер, однією з яких заволоділа крижана сила, що є адаптацією однойменного мультфільму.
  3. «MINECRAFT Комікс» — розповідає про мандрівки компанії друзів у всесвіті Minecraft, який став відомий дітлахам після виходу знаменитої гри.
  4. «Наука в коміксах. Сонячна система. Наше місце у космосі» — допомагає малюкам цікаво досліджувати космічний простір, із простими поясненнями складних речей.
  5. «Коти-вояки. Серія коміксів» — про складні ситуації, до яких потрапляють тварини, наділені людськими емоціями.

Захопливий і динамічний сюжет коміксу зацікавить не лише дітей, а й підлітків і дорослих. Це допомагає перетворити корисну звичку — читання — на сімейну традицію, коли й малі, і дорослі збираються разом, переглядають книжки та діляться своїми емоціями чи роздумами щодо прочитаних історій. Незвичайне оформлення коміксів та небанальні сюжетні лінії сприяють бажанню дітлахів до їх колекціонування, що підвищує популярність серед однолітків.

27 лютого о 09:36 | 290 переглядів
Також читайте статті про проект:    1. Сайт для школи     2. Електронні щоденники та журнали