Диван у дитячу кімнату — корисні поради щодо вибору

Диван у дитячій кімнаті — це зона відпочинку та острівець для ігор. А якщо в конструкції передбачена можливість трансформації — ще й зручне спальне місце. Однак пошук та купівля ліжка для дітей — завдання максимальне відповідальне. Адже важливо підібрати меблі, які гарантують здоровий сон та нормальний розвиток дитини. Крім того, дитячі дивани пропонуються різних відтінків, форм, розмірів, виконані з різних матеріалів. Досить важко не загубитися в такому різноманітті моделей. В даній статті ми розповімо про основні нюанси вибору дивану.

qkVoE9-nkWUykdIhQj8JKm2_7C_slfhWvK-cZW3OYHthfZLUV3l0jmVegQ7nne7gmVp6TI1PgrEhq9ft_UQ_EHrYCi5sll_2_7pS4gSyz2DtcjGaKQYTJLV0XQoSx-wXrs0BuWBrPKcb4yfFHQYhbVQ

Фото https://aklas.ua/. Диван дитячий Yudin Машинка

Матеріали

Перш за все, дитячий диван має бути виконаний із екологічно чистих матеріалів, нешкідливих для здоров'я людей. Найкращим варіантом буде конструкція із природного дерева, але популярністю користується також сертифікований ДСП. Даний матеріал відрізняється практичністю та екологічністю, але при цьому є набагато дешевшим, ніж деревина. 

Меблі повинні також мати міцну та зносостійку оббивку. Оптимальним рішенням для дитячої кімнати буде текстиль. При цьому чистоту покриття впродовж довгого періоду експлуатації дозволяє підтримувати спеціальний чохол. 

aR-ZgbKDaDE3-trbgN-WJuASJk8_xQctFugJA8mIdA8xKUNOpJUoME28t0drrZjCL5j2Msvs82sosI-MOQST_0IAVyOnaydHVKVj6GtmdTz84nE6JHFWInAk-JrajRt4AFSBnYjbFHCeC67f7h33dWg

Фото https://aklas.ua/. Дитячий диван Yudin Артемон

Крім того, дитячий диван повинен бути пружним, не надто м'яким та не надто жорстким. Забезпечити оптимальну жорсткість матрацу може відповідний наповнювач: пінополіуретан або пружинний блок, якщо такий передбачений. Якщо ніяких медичних показань немає, вибирайте модель середньої жорсткості з високоеластичним ППУ.

Розміри

Перед тим, як вибрати диван, слід зробити детальні заміри кімнати. Крім того, необхідно врахувати зріст та вік дитини. Ширина спального місця повинна бути комфортною для того, щоб дитина могла вільно та безпечно перевертатися уві сні. Довжина меблів має бути більшою за актуальний зріст дитини мінімум на 30 сантиметрів.

Механізм трансформації

Сучасні дивани відрізняються також особливостями розкладання. Найбільш зручний і простий у використанні варіант для дитини — з механізмом викочування. Така система не потребує великих фізичних зусиль, тому ваш хлопець або дівчина зможе самостійно організовувати собі спальне місце. Популярні у «дорослих» механізми трансформації «єврокнижка» та «книжка» можуть бути актуальні для школярів та підлітків.

Зовнішний вигляд

Меблева індустрія пропонує дивани, виконані в різному стилі та кольоровій гамі. Вибирайте модель, яка може підійти саме для вашого інтер’єру. Крім того, запитайте дитину, диван якого кольору вона хотіла би. Звісно, батьки завжди мають власні пріоритети (наприклад, практичність та зносостійкість оббивки), але і вподобання дитини слід обов’язково врахувати.

Наостанок згадаємо перевірених виробників дитячих диванів. Серед професійних дизайнерів популярністю користуються меблі від таких брендів, як Amely, Udin, Катунь, Сіді М. Дивани від даних виробників відрізняються якістю, комфортом та екологічністю.

19 лютого о 10:14 | 337 переглядів
Також читайте статті про проект:    1. Сайт для школи     2. Електронні щоденники та журнали