Які девайси та гаджети потрібні для комфортної дистанційки: від навушників до килимка з підігрівом

Дистанційне навчання — це вимушена або свідомо вибрана форма, яка забезпечує широкий простір для інтелектуального розвитку. Вона полегшує доступ до освітніх матеріалів. Застосування онлайн-технологій практикується у сучасних державних та приватних школах. Комфорт учнів під час дистанційки залежить від багатьох факторів. Серед них: 

  • «конект» з викладачами, 
  • навколишні умови та наявність необхідних інструментів для отримання знань у цифровому просторі. 

Насамперед — комп’ютер зі стабільним та швидким інтернет-підключенням. Апаратне забезпечення — базового рівня. Для використання сервісів відеозустрічей, браузера, роботи в текстових та табличних редакторах, взаємодії з мультимедіа та інших повсякденних завдань висока потужність не потрібна. Альтернативою вартісному ПК може стати планшет з магазину https://www.moyo.ua/tablet_el_knigi/tablet/. Головні вимоги до нього:

  1. Великий та чіткий дисплей з мінімальною кількістю шкідливого синього світла;
  2. компактні габарити та легкий корпус, щоб можна було брати з собою у поїздки;
  3. батарея на багато мАг та, відповідно, тривала робота без підзаряджання;
  4. сумісність з клавіатурою та мишкою для використання у режимі лептопа.

Якісні пристрої з оптимальними характеристиками виготовляють компанії Епл, Леново, Самсунг.

Для навчання також потрібне інше оснащення, яке допомагає устаткувати робоче місце. 

Комп’ютерне крісло

Тривале сидіння у неправильній позі може спровокувати проблеми з хребтом. Болі у спині, порушення постави, дискомфорт під час ходьби — це лише верхівка «айсберга».

Оскільки під час дистанційних уроків не завжди потрібно вмикати відеотрансляцію, спокуса зручно вмоститися з ноутом або планшетом в ліжку — занадто висока. Відбити охоту сидіти в незрозумілих позах може якісне комп’ютерне крісло. 

Існують дитячі моделі з ергономічною спинкою, підставкою для підтримання попереку, регульованими підлокітниками, контрольованою висотою й ефективною вентиляцією спинки. 

Навушники

Оскільки дистанційка — це навчання з дому, перманентний гамір на фоні забезпечений. Навіть якщо домашні намагаються бути тихими, їхня присутність поруч все одно відчутна. Це відвертає, призводить до зниження концентрації. 

Абстрагуватися від зовнішнього шуму допомагають доступні тут https://www.moyo.ua/ua/acsessor/ipod_headphones/dlya_deteyi/ навушники дитячі. Від дорослих вони відрізняються меншою гучністю, посадкою, адаптованою під розмір дитячих вух/голови, привабливим і яскравим дизайном.

Теплий килимок під ноги

Оскільки тепле повітря легше за холодне, воно швидше підіймається. Як результат, підлога залишається прохолодною навіть у добре опалюваному приміщенні. Теплі шкарпетки та капці рятують ситуацію, але не всі діти носять їх з задоволенням. Тому килимок, який нагрівається від електромережі, — чудове рішення. Він приємний на дотик, тому доторкатися до нього босими ногами — суцільне задоволення. Розмір можна підібрати будь-який: від мініатюрного, що покриває зону поряд з кріслом, до великого — якого вистачає на весь простір під столом. 

Повербанк

Портативний акумулятор — страховка на випадок несподіваного відключення світла. Великий (від 20 мАг) здатен забезпечити живлення смартфона, ноутбука, планшета та іншої техніки. Від нього можна підзарядити бездротову мишку, розумний годинник, настільну лампу, ліхтарик.

 Щоб зібрати усі необхідні підручники в одному місці, варто придбати електронну книгу. А для розминки між уроками — велотренажер, гребний тренажер або компактний кімнатний турнік. 

28 грудня 2023 о 12:13 | 487 переглядів
Також читайте статті про проект:    1. Сайт для школи     2. Електронні щоденники та журнали