UI/UX дизайнер – як освоїти професію

UI/UX дизайнер – це популярна сучасна професія з гідним рівнем оплати, можливістю роботи прямо з дому. Вона чудово підходить для творчих людей та тих, хто хоче увійти в IT, але не бачить привабливості у програмуванні.

Для занурення у професію вища освіта не є обов’язковою. Достатньо записатись на UI UX дизайн курси в одну з українських шкіл та практикуватись. Термін навчання може бути різним, наприклад, у Beetroot він складає 5 місяців. Більшість курсів передбачають ознайомлення з теорією дизайну інтерфейсів, вивчення основних робочих інструментів. Усі навчальні проекти можна сміло додавати у портфоліо. Плюсом стане освоєння базових принципів верстки та знайомство с AI.

Хто такий UX/UI дизайнер?

Усім подобаються застосунки, сайти, які мають зручну структуру. За її створення й відповідає такий спеціаліст як UX/UI дизайнер. Він прописує логіку користування певним цифровим продуктом з точки зору користувача та на її основі створює візуальну частину. Для професії важливо не тільки вміти працювати з графікою, а й розуміти поведінку людей, правильно тестувати інтерфейси.

Занурення у UX/UI дизайн

Складно займатись розробкою чогось нового, не опираючись на досвід. Тому дизайнеру-початківцю важливо розвивати таку навичку, як надивленість:

  • користуйтесь популярними застосунками;
  • заходьте на відомі сайти;
  • намагайтесь, чому певний інтерфейс має певну структуру, а не іншу;
  • підпишиться на тематичні пабліки;
  • відвідуйте сайти, присвячені останнім трендам у дизайні інтер’єрів.

Одна з ключових навичок спеціаліста – вміння бачити можливості для покращення користувацького досвіду.

Хто здатен стати UX/UI дизайнером?

Часто цю професію вирішують опанувати ті, хто пов'язаний з веб-сферою. Актуальне це направлення для архітекторів, програмістів, інженерів та навіть психологів. Але якихось обмежень не існує. Головне – це мати бажання освоювати щось нове. В пригоді будуть аналітичні навички.

Розвито у професії проходить за стандартної схемою – Junior/Middle/Senior. Отримати перший досвід можливо на стажуванні. Влаштуватись на нього можливо після завершення курсів. Щоб підвищити шанси, треба підготувати гарне портфоліо. Краще менше проектів, але з більш продуманої структурою. Найпопулярніші майданчики для розміщення портфоліо – Behance, Dribble. Там же можна отримати зворотний зв’язок, подивитись на роботи кращих дизайнерів з усього світу.

9 листопада 2023 о 09:44 | Оновлено 9 листопада 2023 о 09:45 | 537 переглядів
Також читайте статті про проект:    1. Сайт для школи     2. Електронні щоденники та журнали