ТОП найкращих економічних ВНЗ у Польщі

До Польщі приїжджає багато іноземних студентів з метою здобути якісну освіту. Тут діє Болонська система з поділом навчального процесу на бакалавріат та магістратуру. Навчання польською або англійською, а особливим попитом користуються економічні університети у Польщі, які розташовані в різних містах. Можна проживати в сучасному гуртожитку або орендувати квартиру.

Найкращі економічні виші Польщі

У топ польських економічних ВНЗ входить:

  • Економічна школа у Варшаві;
  • Академія Леона Козьмінського (Варшава);
  • Університет економіки (Познань);
  • Університет економіки (Вроцлав);
  • Економічний у Кракові.

Найстарішим ВНЗ у Польщі є Школа економіки у Варшаві. Вона заснована 1906 року. Входить до топ-10 польських університетів та заслужено вважається однією з найкращих у Європі. 

Налічується п'ять колегіумів, які очолюють декани. Навчальні програми акредитовані польською та європейськими комісіями. 

Академія Л. Козьмінського - один із найстаріших приватних ВНЗ у Польщі. Це одночасно навчальний та науковий центр, який щороку посідає провідні позиції в європейському рейтингу.

Тут є два колегіуми - право та управління/фінанси. Можна навчатися польською або англійською, передбачена можливість отримання "подвійного" диплома завдяки взаємовигідній співпраці з іншими ВНЗ. 

Університет економіки в Познані заснований 1926 року. Це єдиний навчальний заклад, у якому можна отримати не тільки диплом бакалавра та магістра, а й кандидата та доктора наук. 

Економічний університет у Вроцлаві був заснований 1947 року як приватний, а з 1950 року став державним. Крім економічного факультету, тут є менеджмент, туризм, економіка та управління.

Університет у Кракові входить до топ-5 польських Вищих шкіл за напрямом "Економіка". Відкритий 1925 року, і вважається найбільшим за кількістю студентів. Є три колегіуми за різними напрямками, а сам ВНЗ співпрацює з багатьма міжнародними навчальними закладами. 

На сайті університетів ВСБ Меріто https://www.merito.pl/ukrainian/navchannya-u-polshchi представлено детальну інформацію про навчання в Польщі, вартість, умови вступу та ін.

Які головні переваги польської освіти?

Головна перевага навчання в польських ВНЗ – це доступна вартість та висока якість. За цим суворо стежить незалежна Комісія, тому диплом котирується в усьому світі.

Це прекрасна можливість знайти гідну роботу в будь-якій країні та побудувати успішну кар'єру. Освітній процес побудований грамотно, і це дає змогу студентам одночасно навчатися та працювати, а також подорожувати та займатися саморозвитком.  

Є знижки та вигідні пропозиції, а іноземним студентам пропонуються мовні курси перед вступом. Є оплачувані стажування та новітня матеріально-технічна база для отримання якісної вищої освіти. Тому навчання у Польщі економічно вигідне, престижне та цікаве. 

12 липня 2023 о 09:29 | 1,137 переглядів
Також читайте статті про проект:    1. Сайт для школи     2. Електронні щоденники та журнали