Теги HTML: основи

Один із корисних скилів сучасного веб-розробника або SMM-фахівця – вміння правильно використовувати теги. Це дозволяє створювати якісні веб-ресурси або ефективно їх продвигати. Розбираємося детально, яким тегом починається кожна html сторінка, а також які існують основні теги.

Тег – це

Спеціальні елементи мови розмітки гіпертексту HTML. Їх використовує браузер для структурування веб-сторінок і сайтів, показує, де розмістити текст, заголовок або посилання.

Більшість тегів йдуть парами:

  • перший, який відкриває (<назва тега>). Це те місце, де розміщують атрибути та значення, які визначають додаткові характеристики для відображення вмісту;
  • другий, той, який закриває, пишеться у кінці. </Назва тега> – це приклад синтаксису, як записується закриття тегу за допомогою html-коду.

Усередині між тегами пишеться вміст, на який розширюються їхні властивості. У деяких випадках tag не закривається. Щоб переконатися у тому, які теги є парними, слід користуватися спеціалізованими ресурсами. Наприклад, корисним у цьому буде довідник html.

Базові теги HTML

До найбільш популярних html tag відноситься:

  • <!DOCTYPE html>. Він не обов'язковий, але вказує браузеру, в якій версії мови html написано документ. Це потрібно для коректного відображення сторінки або сайту;
  • <meta>. Він потрібен для технічного опису веб-сторінки. У цьому тегу містяться ключові слова, налаштування області перегляду, правила індексування та інша інформація, призначена для пошукових систем;
  • <head>. Тут зберігається технічна інформація, необхідна для функціонування сторінки. Ці дані не відображаються користувачеві на сторінці – це метатеги, скрипти, стилі та інше;
  • <h…>. Цей тег використовується для організації структури сторінки. Для заголовка вищого рівня потрібен <h1>, для другого та третього – <h2> та <h3> відповідно;
  • <img>. Він додає потрібне зображення на сторінку. Між парним тегом треба вказати шлях, де зберігається малюнок;
  • <table>. Цей тег додає таблицю на веб-сторінку. Для її форматування можна використовувати різні атрибути, наприклад, cellpadding в html.

Яким тегом починається кожна HTML сторінка?

Це тег <html>, який пишеться відразу після тегу <!DOCTYPE html>. Це обов'язковий елемент, він містить всі дані, що взагалі представлено на вашому ресурсі.

Який тег використовується для запису назви веб-сторінки?

Це <title> і він дуже важливий для успішного SEO. Саме назва, яка міститься у тегу, надає пошуковим роботам і користувачам інформацію про зміст даних, які розміщено на веб-сторінці.

Який тег описує тіло документа?

Зазвичай весь контент, який відображається на веб-сторінці, міститься в тегу <body>. Розробники його використовують, зазвичай, для визначення тіла документа, яке містить усю інформацію, що буде відображатися на сторінці, таку як текст, зображення, посилання, таблиці, форми тощо.

Не до кінця зрозуміли, який тег визначає частину документа, що бачить користувач? Хочете знати про це більше? Тоді пройдіть навчання на профільних SEO- або фронтенд-курсах у Комп'ютерній школі Hillel. Поспішайте, вільні місця ще є!

За матеріалом: https://itwiki.dev/

6 червня 2023 о 09:40 | 4,179 переглядів
Також читайте статті про проект:    1. Сайт для школи     2. Електронні щоденники та журнали