Модні тренди в дизайні ковролінів на 2024 рік

Коли мова йде про ковролін, то завжди виникає асоціація із чимось комфортним, затишним, м’яким. І це не даремно, адже різноманітні види ковролінового покриття приємні не тільки на дотик, а й радують своїм вишуканим виглядом. Зараз ковролін масово набирає популярність. Це не дивно, тому що даний матеріал справді якісний, має широкий асортимент дизайнів та невибагливий у догляді. А також має доступну ціну. 

2024 рік неодмінно буде час для самовираження та сміливих рішень. Тож проведемо огляд модних трендів в дизайні ковролінів наступного року, щоб кожен зміг йти в ногу із сучасністю.

Головні тренди у світі дизайну ковролін на 2024 рік

Завдяки сповна доступній вартості, ковролін може собі дозволити сьогодні майже кожен. А щоб не відставати від моди та зробити дизайн свого помешкання сучасним й стильним, варто дослухатись до кількох рекомендацій фахівців у галузі виготовлення та продажу ковроліну.

Стійка тенденція до класики зберігається наразі та буде трендовою і в 2024 році. Натуральні матеріали, а також природні кольори, створюють спокійний та затишний простір. Сучасний стиль диктує обирати саме натуральні кольори ковроліну та доповнювати його яскравими аксесуарами на м’яких меблях. Наприклад, червоні подушки, яскраві простирадла, незвичайні скатертини, для створення розкішного інтер’єру.

hPplxqcfejwraCw-NnQT_J7CQiJCr1rApy7-ECuQWTuaB_Ze9vUQPo03Meux9EuK1eN9jiI-TF49W_MdQm3pMW9kIsMP_46zl2RrbSE_9cSdzqwx8auyCOzqeWxmmeOUsfMoK6yVAqKW

Сьогодні натуральні ковроліни з довгим ворсом стають все більше розповсюджені в спальних кімнатах. Вони дуже м’які та приємні коли ходиш босоніж. Можна обрати ковролін з класичним малюнком або однотонний. В тренді 2024 - сміливість вибору та підкреслення власної індивідуальності.
9mnwa-dZ4QrFn-2vWSse6pjEhyGr6UgM1MG7JHbX49TFft5cAuGecl2uFxB0u--VNsuU_I1joed43Ysjklw8TIl99WqcO2-8LLO-TAR6lDQH7hcVJWlhzU3SawtO3ueajuasJWNdxZQD

М’якість та комфорт головні пріоритети багатьох домовласників, тому трендовим у наступному році також буде велюровий або плюшевий ковролін.

  • Велюрові підлогові покриття насичують ваш інтер’єр розкішшю. Натуральний  біоматеріал з відновлюючим волокном -  завжди гарна інвестиція в домашній дизайн.
  • Плюшевий ковролін легко скручується, теплий та м’який на дотик, найкраще він підходить для дитячих кімнат.

wARzWAmMvzmnsE3lnI0uQPtmpY4EKbVwfPtypQuKtqfWMUF2Ea29ftOXKXDUt04r8284n1OePjI91Ke9qAwiCaYxmANEten6lOC5uIIyrWw8WP4GckJQItzl030dpT3YgmqtSMe5Kwpu

Ковролін на стіні – дизайн не минулих часів, як дехто вважає. Зовсім навпаки - з кожним днем він стає все більш популярним. Тому абсолютно може стати трендом у 2024 році.
YggX7NlD1ZynXga8o0z8l9FBcD1umGf-hrEtau-SK-_Pt7LFT4PGQfONtV3NmQCWZ0VHWg3kPH8JtPy7bP-zVo1FMbrdXSk_AQULRMkkHD6Wq1H0DPWRQwmvhVPJwQVbkQEiLqWceM23

Сміливий колір та виразний дизайн однозначно буде в ТОПі наступного року, тому сміло поєднуйте ковролін з яскравими меблями, обирайте вишукані відтінки і не бійтесь експериментувати із місцем його укладання, будь це підлога чи стіни. Так ваша оселя неодмінно стане максимально сучасною та стильною.


Популярні кольори та малюнки у килимах

Не багато покриттів для підлоги можуть зрівнятися з таким великим асортиментом представлених дизайнів, як це характерно ковроліну. Звичайно, кожен вибирає колір або малюнок виходячи з власних побажань та дизайну в будинку чи квартирі. Але існують головні правила, які потрібно враховувати та які ніколи не втрачають свою актуальність. 

Не варто обирати чисто чорні та білі кольори ковроліну, навіть якщо ви сильно любите їх. Білий дуже швидко забруднюється. З такого ковроліну найважче вивести плями. А з деякими видами забруднень зможе впоратись тільки хімчистка. Тому краще обрати колір беж, теплий беж та всі подібні йому відтінки.
Чорний не набагато ліпший білого. Весь пил відразу кидається в око. Особливо це стосується власників домашніх тварин, після яких на підлозі лишається купа шерсті.

У 2024 році один з самих трендових кольорів – це сірий.

В коридор підійде ковролін на гумовій основі оливкового кольору, зеленого або коричневого. Гумова основа не ковзає й добре фіксується на місці, що має значну перевагу. Для коридорів краще обирати невеликі розміри килимів, щоб їх було зручно зняти та випрати за потреби.


Не всі обирають однотонні відтінки, багато людей бажають придбати дизайнерський ковролін з геометричним малюнком, який зараз в моді. Дуже вимогливі до стилю можуть заказати ексклюзивні килими зі своїм унікальним дизайном.

EvK84kHrDTtM9dAYbqKB882OB7d3UFx2Rk_Fz-7pLTZE7c8MMV70MhIb6zxUsaH6LQBZy8Lt1c860pdbSz-M2dxZ0Ln2YX2CxjYHqorsjKaxtXJjw1dqs-xBWtL9S3PrvOZmvsYtH36k

Для спальних кімнат підійдуть однотонні теплі кольори, які створять атмосферу затишку, спокою та тепла. Як правило, в такі кімнати обирають підлогове покриття з довгим ворсом, тому ковролін з рельєфним малюнком виглядатиме дуже стильно.

Mk_2zuJLkDzplDpjY94dgDzgZ20A92yeYSGpxDABsY8F5e8gtpMygwSVToWmxhmUWCICOycHCc7DAhO6qlBW_ct7Xe7xIPpfXPrxOUDIQubELXDvn-eUlkcqdLS7IQaJpPY4gZ95IRND

На кухню вже можна обрати сміливіший дизайн та різні узори. Головна перевага тут в тому, що на таких килимах довго не видно бруду, а додаткові малюнки начебто маскують його. Також вдалим варіантом буде ковролін сталевого кольору на кухню.
tHN119dEa8JocdWbxAojxxhStHqAW1tjzAeckJryDCQk8etfaKunYwJ-NopF4f3jFE4j9e2iq1EFGbTzLLk4ZugedZnJ2obZ8toIyxMnxViMu-mHe1VlN-i7aE-IeElHNKBNkYsucbBO

Використання натуральних матеріалів у виготовленні ковроліна

Як ми вже і зазначали, у наступному році ставиться акцент на натуральність. Тож розглянемо види натурального ковроліну, щоб кожен міг підібрати для себе ідеальний варіант та подбати про сучасний дизайн своєї оселі.

Ковролін із шерсті має високу шумоізоляцію, а також гарно зберігає тепло. Це екологічний матеріал, який ще й дуже приємний на дотик. Його волокна відзначаються пружністю та довгий час зберігають свій початковий вид. З недоліків такого матеріалу – це висока ціна та можливість алергічної реакції в певної категорії людей.
0iy6YBVgh9vp8YVB5Wc5ZdWp_xbUduArH547h8RDAEXxeVEZsHmWKJKmiRsZgHsl9qGvYdUKFkBghgqCdG2oGVnyqzwIxxEBUaiNB7q18dXhXk964y0MpywdBZi_v4y9E6fNm9A3qnA5

Ковролін з додаванням шовку має найвищу ціну, його використовують для оформлення елітних приміщень. Такий килим естетично й шикарно виглядає, а також приємний на тактильні відчуття.
T0dJZyiV7NYrSV9lMlq5MmesmeTf24QhVDExyOdvgBhrTRMyuATP3tNxLhp0-RfBc2zIuaagaHphJKRTZy26fRxc5I1-mx-rBbJnjO4lFK_p0uX4jRc4Z4U9iO9eCyfUFwW4vSBSCH8i

Ковролін на підкладці із льону найкраще підійде для кімнат у приватному будинку чи в квартирі. Він дуже міцний та має великий термін експлуатації. А ще за ним дуже легко доглядати. Крім того, він найкраще пручається бруду.

Ковролін з бавовни зберігає оптимальний мікроклімат в кімнатах, відрізняється високими теплоізоляційними властивостями. Попри те, що це натуральне підлогове покриття, ціна його зовсім не велика. Але з часом бавовна втрачає свою еластичність. Про це варто пам’ятати.
kLA1Ta8EWqRQCBKISPRL6txGIEESxJhSWkCSItzudFaJuJhd5PySBBiPsQOmy2w4nEe2dl-794osz0YRC9GDHI7Jxz0cjuWWu252gd63P7tmxiRr03z3lc-rwCDOyeUaPbht6URr6znZ

Ковролін на джутовій основі здобув свою популярність завдяки низькій вартості та відмінній міцності. Його використовують для облаштування абсолютно різних приміщень - коридорів, спалень, офісів, залів ресторану тощо. Такий ковролін виготовлений з екологічних матеріалів, має широкий асортимент відтінків та візерунків.

Сучасні візерунки та геометричний дизайн ковроліну

Ковролін використовується не тільки у власній оселі, але й в комерційних приміщеннях. Через це сьогодні навіть існує окремий підвид ковроліну - комерційний. Саме він стає все більше популярним як у світі, так і серед українців. Тому у 2024 році - це також буде трендом!

Але чи знаєте ви, як правильно вибрати ковролін для офісу чи робочого кабінету? Це легко зробити, якщо враховувати ключові властивості такого покриття для підлоги, наши партнери https://top-unity.com.ua/komertsiinyi-kovrolin/ . Наші партнери ТОП-unity підкажуть як правильно підібрати, знижка за нашим кодом: TOP2024 , Вам нададуть знижку в 5% від суми покупки.

Ковролін повинен бути стійким та витримувати різні забруднення й деформацію. Тут може ключовим може стати вибір кольору, чим темніший - тим практичніший. До речі, офісний ковролін червоного та синього кольору замовляють найчастіше.

7AbJ_sjuCf4UjRceAE9dHXpcGq2PnnAmcVCss9JfeZ6O2UWnI_-U1SiOZtYITc21xzmdJ-L_UQs0-CoMaxBXeoXAnw0i-ILMQ0lb30kQgqN3-H_WEx3YRXAwNE14o6hN3Y5pmC8gVurm

Для багатолюдних робочих місць краще не обирати натуральні матеріали.  Відмінний вибір в такому разі - це синтетичне покриття, воно добре витримує агресивні хімічні засоби для прибирання, якими ви точно будете користуватись доволі часто.

Якщо обираєте комерційний ковролін із малюнком, то варто розуміти, що він повинен мати невелику довжину ворсу, щоб накопичення бруду та пилу було мінімальним. 

qkuUZK_Q25TMaSbyg6sDFPGJbjXM90HDGgYJUbiVyMOGg_bcRQ_sb4QE3y-_7UnSbkzkYBE37OD_gjyQt6Vz1QP4l0Cngxshy-k8NG0X589So7X6JdM4GEI3uVmIX1r1M5NF8mBj9dA3

Щодо стилю та адаптованості під сучасність, то тонкий ковролін фіолетового кольору - це тренд сьогодення. Він виглядає і стильно, і вишукано.

3GlDaWfc4_Sjd3VGTys8oJkQO2thBQWEtWn8aEdLYWjzMRkxmAw8sZiz3l_En_Jo_Adrx6TfzaYqVZBdDrfBPRfnHBDSFsZO8kWAubJmZRUvA3eejf0CEvNuIk7y6n2roO3BdhQbEp6a

Ковролін з візерунком, малюнком, унікальними дизайнами, теж можна купити в офіс. Головне, щоб він відповідав вимогам зручності та комфорту. 

G2G2pgOLCrPchSlz080lGnwRj7uUvitcEp2Qn3tv99tPyXFnJ8B4_EjP0RoEQac0sugUWA9ouOmlYiqQ7UA-Qw-WQS-zad3xpcjMUUcLgq07-1Dd4jLWhpvxIylEOJOnL28p3DkJEjfH

Якщо на комерційному різновиді такого покриття для підлоги часто є охочі зекономити, то обираючи побутовий ковролін, краще цього не робити най сайті https://top-unity.com.ua/pobutovyi-kovrolin/. Адже це не лише підлогове покриття, але й повноцінний елемент декору вашої оселі. Пам’ятайте, що тільки якісний ковролін служить довго (в середньому від 10 до 20 років).

Вибір ковроліна - процес не занадто легкий. Особливо, якщо потрібно врахувати при покупці не лише такі фактори, як зручність та практичність, але й повну відповідність сучасності та моді. Впевнені, що, ознайомившись з даною інформацією, ви тепер зможете вибрати не тільки якісний, але ще й на 100% трендовий ковролін для своєї власної домівки чи для облаштування сучасного бізнес-приміщення!

26 лютого о 10:21 | Оновлено 26 лютого о 10:24 | 338 переглядів
Також читайте статті про проект:    1. Сайт для школи     2. Електронні щоденники та журнали