Помилки, яких найчастіше припускаються новачки в автошколах

Навчитися водити машину - нелегке завдання, тому природно, що час від часу учні припускаються помилок. Важливо розуміти, що уникнути помилок під час водіння неможливо, тому не варто бути занадто самокритичними. Потрібно лише вибрати школу, де до помилок ставитимуться лояльно, зможуть правильно визначити їх і навчити з ними справлятися.

У Києві можна відвідати автошколу Таурус https://taurus-school.kiev.ua/, де для навчання водіїв обирають індивідуальний підхід. Тут з кожним учнем проводиться робота над помилками, а інструктор в процесі індивідуальної роботи підбирає рекомендації, як вирішити ті чи інші проблеми і перестати робити помилки. Зв'язатися зі школою можна за телефоном +38 (067) 388-05-14. Далі розглянемо, які неточності найчастіше спостерігаються у новачків, коли вони починають водити.

Найпоширеніші помилки водіїв-початківців

Проблеми на дорозі виникають через недосвідченість, тому природно, що вони минають з часом. Але на початку у багатьох водіїв спостерігаються схожі проблеми. Вони включають в себе наступне:

  • Недостатня увага до дзеркал. Виробити звичку регулярно перевіряти дзеркала в авто може бути складно. Тому часто новачки упускають важливу інформацію, перебуваючи на дорозі.
  • Недостатнє дотримання дистанції. Тим, хто тільки починає водити, складно правильно визначити габарити свого автомобіля, а також підтримувати безпечну дистанцію між своїм автомобілем і тими, що знаходяться поруч.
  • Неправильне використання поворотників. Одна з найчастіших помилок - забути ввімкнути поворотник або використати його занадто пізно. Це важливий нюанс і навичка, яка тренується в процесі практики. Допускати таку помилку небезпечно, оскільки це збиває з пантелику інших водіїв.
  • Розгубленість на перехрестях. Для багатьох новачків керування авто на перехрестях є проблемою, тому вони часто припускаються тут помилок. Наприклад, обирають неправильну смугу руху або не пропускають авто там, де потрібно.
  • Занадто повільна їзда. Багато хто думає, що так краще, бо невпевнений у собі та своїх навичках. Однак за фактом ця помилка досить часта і створює проблеми на дорогах. Машина, що занадто повільно їде, є перешкодою для інших водіїв.
  • Неправильне паркування. Для водіїв-початківців дуже важливо не допускати таких помилок, як неправильний вугол паркування, недостатня відстань між машинами або порушення інших правил. Краще витратити більше часу на паркування, але зробити його якісно, щоб не створювати аварійні ситуації.
  • Недостатня увага до дорожніх знаків. Інтерпретація та правильне слідування дорожнім знакам потребує часу та досвіду. Без цього, можна потрапити в незручну ситуацію, наприклад, припаркуватися в забороненому місці.

Крім цього, новачки часто відчувають занадто сильний стрес перед дорогою за кермом. Це помилка, яка зустрічається повсюдно, але виправити її не так просто, як інші. Щоб стати більш впевненим у собі водієм і припускатися менше помилок, потрібна хороша практика, отримати яку можна в якісній автошколі.

1 лютого о 12:03 | 317 переглядів
Також читайте статті про проект:    1. Сайт для школи     2. Електронні щоденники та журнали