Основні різновиди чохлів на смартфоні

Сучасне життя важко уявити без смартфонів. Вони зручні для зв’язку, перегляду різноманітного контенту, гри тощо. Регулярне використання телефонів призводить до появи потертостей, навіть якщо бути дуже обережним. Також смартфони можуть пошкодитись під час падіння. Зберегти привабливий вигляд девайса та захистити його від подряпин, інших дефектів здатні чохли. Подібні аксесуари не тільки запобігають поверхневим пошкодженням, а й дозволяють індивідуалізувати гаджет. Асортимент чохлів сьогодні дуже великий, достатньо поглянути на каталог https://frontalka.com.ua/ чи інших профільних магазинів. Можна без проблем знайти ідеальний аксесуар під будь-який смартфон.

З яких матеріалів виготовляють сучасні чохли?

Телефонні чохли можуть складатись з одного, або кількох матеріалів. Тип впливає на зручність користування, стійкість до ударів, подряпин, зовнішній вигляд та, звісно ж, ціну.

Найчастіше чохли роблять з:

  1. Силікону. Матеріал вирізняється пружністю, приємний на дотик, щільно прилягає до гаджета. При падінні смартфона він амортизує удари. Зустрічається силікон в бамперах та накладках. Колірна гама різноманітна, у томи числі доступні прозорі моделі.

  2. Пластик. Жорсткий матеріал, який не надійно захищає смартфон від подряпин. Недоліком виступає крихкість.

  3. Полікарбонат та поліуретан. Покращені версії пластику. Матеріали більш стійкі до механічної дії. Використовуються у книжках та накладках.

  4. Шкіра. Елегантний матеріал, який надає чохлам додаткову статусність. Проте від серйозних подій він не гарантує захист. Найрозповсюдженішими є вироби зі штучної шкіри. Вони мають доступну ціну, чого не скажеш про натуральну. Аксесуари з неї – це скоріше штучний товар.

Також виробники використовують метал, у вигляді окремих компонентів.

Форми чохлів для смартфонів

Хоча й виробники постійно експериментують, більшість чохлів має один з кількох формфакторів. За даними продажів на Frontalka найбільший попит мають:

  1. Накладки. Закривають корпусну частину. Екран залишається відкритим, як й доступ до роз’ємів та кнопок. Передбачають легку та швидку фіксацію. Для захисту дисплея потрібна плівка чи скло.

  2. Бампер. Конструкція має вигляд рамки, складається з виступів, які беруть на себе удар при падінні. Задня та передня частини залишаються відкритими, тому без скла, плівки не обійтись. Візуально такий чохол майже не помітний.

  3. Книжка. Забезпечує захист усіх частин. Для фіксації може комплектуватись магнітом Smart Lock. Конструкція може передбачати наявність відділень під візитки, банківські картки. Чохол зручний при перегляді відео, але при відповіді на дзвінки потрібно кожен раз розкривати його, що може доставляти певний дискомфорт. Також такий аксесуар найважчий серед усіх.

Вибір типу чохла залежить він інтенсивності та сценаріїв використання. Книжки більш зручні для перегляду відео, накладки та бампери – регулярних дзвінків та ігор.

31 січня о 15:43 | Оновлено 31 січня о 15:46 | 322 перегляда
Також читайте статті про проект:    1. Сайт для школи     2. Електронні щоденники та журнали