Які алкогольні напої краще заїдати шоколадом?

Безсумнівно, найкращим напоєм для смакування під шоколад є коньяк. Якщо ви є поціновувачем коньяку й шукаєте якийсь цікавий варіант у якості закуски, спробуйте чорний шоколад. До речі, учені вважають, що через декілька десятків років у результаті глобального потепління зникнуть какао-боби та сорти винограду, з яких виробляється цей благородний напій, походженням із Франції. Втім, на щастя, поки що всі бажаючі можуть купити шоколад Міленіум різних різновидів, а також коньяк у магазині MAUDAU.

Не шоколадом єдиним

Самі французи дуже дивуються, коли дізнаються, що в наших краях прийнято заїдати коньяк лимоном або грейпфрутом. На їхній погляд різкий смак цитрусових цілковито несумісний з унікальним ароматичним купажем напою. Консервативні любителі коньяку вважають за краще вживати його взагалі без закуски під міцну каву та гаванські сигари. Непоганим варіантом також є сирна або овочева нарізка. Якщо ви все ж таки вибрали шоколад, настійно рекомендуємо купувати сорти найвищої якості, оскільки неякісна закуска може зіпсувати враження від букету смаків. wDsqqde5Ml7xjT8fihoJEzhEQOoOX3M9SJ_gz6ZXgQgmFxu4xRfscfwg2FDJWW6UXgmtzFv7AI_MDoW7BYLpqulsmsY28iPElCwT4k98Pf-i6pbRo149jSgXD2t7c4L-FW2X2fp8=s0

Які сорти шоколаду підходять до коньяку?

Тепер розберемося в тонкощах смакових тандемів. Досвідчені сомельє впевнені, що до коньяку підходять виключно чорні сорти. Їхній гіркуватий присмак відмінно доповнює аромати шляхетних різновидів цього міцного напою та наголошують на найбільш важливих відтінках. Для коньяків категорії VSOP рекомендується взяти плитку із вмістом какао мінімум 70%, а для французького бренді класу XO з тривалою витримкою оптимально підійде гіркий 90-відсотковий сорт. Щодо начинки, радимо спробувати шоколад із мигдалем, вишнею, чорносливом, фундуком або курагою. Експерти також стверджують, що цукерки з м’ятним або полуничним присмаком псують враження від напою.

Як правильно заїдати коньяк шоколадом?

Радимо обмежитися декількома шматочками для того, щоби не виникало враження, що ви запиваєте шоколад коньяком, а не навпаки. Подивіться на напій у келиху, понюхайте його. Потім зробіть невеликий ковток для оцінки ароматичного купажу. Через 20-30 секунд покладіть під язик шматок чорного шоколаду. Не ковтайте й не розжовуйте одразу, дозвольте йому повільно розтанути в роті. Відчуйте нотки, якими шоколад збагатив напій і зробив його аромат більш виразним. Елітні французькі та вірменські коньяки є в каталозі маркету алкогольних штук МАУДАУ.

«Шоколадний мікс»

Французи, мабуть, цей «трюк» також не оцінили би, однак у нашій країні багато хто змішує елітні сорти коньяків із шоколадними лікерами. У такому випадку плитку шоколаду брати взагалі немає потреби, солодкуватий лікер зменшить міцність спиртного напою та дасть змогу отримати нові смакові враження. Для подібних коктейлів можна використовувати охолоджений рідкий шоколад.

30 січня о 14:45 | 314 переглядів
Також читайте статті про проект:    1. Сайт для школи     2. Електронні щоденники та журнали