Як навчити дитину доглядати за кішкою

Кішка може стати чудовим другом для дитини. Готуючись до появи вихованця у сім’ї, батьки купують корм для котів і засоби для догляду. Але також потрібно привчити дитину правильно ставитися до тварини, піклуватися про неї. Це може стати проблемою, адже малюк ще не звик дбати про інших. Тому перед тим, як завести вихованця, подумайте, чи готова дитина доглядати за ним. Image

Що слід врахувати

Якщо вдома вже є собака, не думайте, що утримання кота піде за таким самим сценарієм. Песики відрізняються відданістю та терплячістю до грубої поведінки дітей. Коти навряд чи будуть миритися з незручностями. Вони негативно сприймають нешанобливу поведінку, що може створити певне напруження. Кішки цінують повагу та здебільшого не бажають поступатися. Але саме ця риса може багато чого навчити дитину. Кішка — гарний вихователь. Вона покаже малюкові, що важливо поважати інших та рахуватися з їхніми почуттями. Малечі потрібно пояснити, що тварина — це не іграшка, а відповідальність. Її життя залежить від турботи господарів. Якщо дитину годують та бавлять, цього потребує і вихованець. Дитина буде вчитися в батьків, як доглядати за пухнастиком. Коли тато та мама побачать, що малюк готовий, вони можуть довіряти йому певні завдання.

Новий друг

З перших днів вказуйте на подібності в потребах людини та тварини. Наводьте дитині паралелі, як ви піклуєтеся про неї та як потрібно ставитися до кошеняти. Зверніть увагу, що тваринка:

  1. їсть;
  2. ходить в туалет;
  3. спить.
 

Порозмірковуйте з малюком, як він почуватиметься, якщо ігнорувати життєві потреби. Потім скажіть, що схожі особливості має вихованець. Син або дочка повинні усвідомити, що відмовляти тварині в її природних потребах — це жорстоко. Поступово довіряйте якомога більше обов’язків у догляді за вихованцем. Це позитивно вплине на малечу, бо вона зрозуміє, як піклуватися про інших. З таких основ починаються стосунки. Кішка відплатить за опіку любов’ю та ніжністю. Так і відбувається виховання дитини. Хорошою перевіркою того, чи готовий малюк до відповідальності, є іграшкова тварина. Поясніть, що готові подарувати живого друга, якщо син чи донька протягом певного часу добре доглядатиме за іграшкою. Це допоможе батькам зрозуміти, наскільки дитина готова до нових обов’язків. Співіснування з кішкою може багато чого навчити. Турбота про домашнього улюбленця допоможе розвинути важливі риси характеру, які знадобляться в стосунках з іншими.

29 січня о 10:40 | 274 перегляда
Також читайте статті про проект:    1. Сайт для школи     2. Електронні щоденники та журнали