Як зберігати шини і диски – поради від Goroshina.ua

Від вміння правильно зберігати шини диски в період міжсезоння багато в чому залежить їхній термін служби. І не важливо, від якого бренду купити резину - якщо дбайливо з нею поводитися, навіть дешеві моделі зможуть протриматися довго.

oDr_U3kiKYG1iWMTN5sL3DIx0gxPk8jvk26EeYLKWfLPQTxTFtBk5YM54jHHLGIQHIIXsRKuFsS0NzxmtPqMeEHjTktRDDL7r_lVA5tZ3-0cnz3a7u1on7eGXHg1uyeDZLIjxU9bEOnB

Існує два варіанти для зберігання шин із дисками:

  1. Довіритися досвідченим спеціалістам шиномонтажних центрів.
  2. В домашніх умовах.

У першому випадку доведеться заплатити гроші. Проте водії можуть бути впевнені, що за їхніми колесами буде належний догляд фахівцями, які добре знають свою справу. Ціни на послуги для зберігання кожен сервіс виставляє самостійно. У зв'язку з високою конкуренцією у великих агломераціях вони не є космічні і доступні для більшості водіїв.

Як правильно зберігати шини та диски вдома

Особливою популярністю серед водіїв дана послуга не користується – багато з них колеса зберігають удома. Але для цього необхідно створити відповідні умови, щоб за період міжсезоння гума та диски зберегли свої найкращі якості. Порадами, як правильно їх зберігати, поділилися експерти інтернет-магазину https://goroshina.ua/. Також тут можна диски та шини купити під будь-який тип автомобіля за найнижчими цінами в Україні.

Перше, що потрібно зробити – підготувати приміщення, де колеса ьудуть знаходитись декілька місяців. Варто прибрати всі хімічні речовини та джерела тепла, які провокують мікротріщини резинового матеріалу.

Також важливо:

  1. Знайти темне місце, куди не дістають прямі сонячні промені та потоки вітру.
  2. Підтримувати температуру від +100C до +250C.
  3. Регулярно провітрювати приміщення.

Перед тим, як помістити шини та диски для зберігання, їх необхідно ретельно вимити. Коли вони висохнуть, варто оглянути на наявність пошкоджень – навіть мінімальні дефекти рекомендується відразу усунути. Якщо самостійно це зробити неможливо, доведеться звернутися до фахівців шиномонтажних центрів. Зберігати колісний інвентар рекомендується лише у справному стані.

Зберігаємо шини та диски комплектом

Оптимальний варіант – зберігати автомобільні шини та диски, не розділяючи їх. Для цього потрібно резину купити для літа та зими окремо. Це вигідно одразу з кількох аспектів:

  1. Їзда на сезонних шинах влітку та взимку відповідно буде безпечнішою.
  2. Не доведеться витрачати час на монтаж та демонтаж дисків двічі на рік.
  3. Чим менше водій втручається в тандем резини і дисків, тим нижчий ризик їх пошкодити.

Колеса комплектом зберігаються в горизонтальному положенні. Їх необхідно розкласти на підлогу окремо або скласти одне на одне кількістю до чотирьох одиниць. Щонайменше один раз на місяць колеса доведеться міняти місцями, щоб тиск на кожне з них розподілявся рівномірно.

Як зберігати шини та диски окремо

Другий варіант – зберігати гуму з дисками окремо. Для цього можна:

  • Підвісити шини на негострому предметі.
  • Встановити на рівній поверхні вертикально.

Їх також потрібно розвертати не рідше одного разу на місяць, щоб не було перевантаження однієї області.

Диски бажано сховати в ящики або спеціальні чохли, щоб захистити від ударів або дряпання. Так вони збережуть свою зовнішність і будуть готові до встановлення на колеса, коли настане їхній час.

Неправильне зберігання коліс є однією з причин погіршення поведінки машини на дорозі. Водій змушений буде передчасно купити диски та шини для заміни, щоб не піддавати себе та оточуючих небезпеці на дорозі.

25 січня о 09:32 | 384 перегляда
Також читайте статті про проект:    1. Сайт для школи     2. Електронні щоденники та журнали