Який кондиціонер в Україні найпопулярніший?

купити кондиціонерЗ кожним роком кондиціонер в Україні стає все більш популярною технікою. Кондиціонери все частіше встановлюються не тільки в офісах, магазинах, аптеках, медичних установах, але й в квартирах і приватних будинках. У магазинах представлені тисячі моделей, які відрізняються багатьма характеристиками. Розглянемо найважливіші.

Спосіб встановлення

За кількістю блоків і способом їх встановлення кондиціонери поділяються на:

  • мобільні – складаються з одного блоку, призначеного для встановлення всередині приміщень. Через обмежену функціональність і високий рівень шуму вони не користуються особливим попитом, в основному встановлюються в салонах;
  • спліт-системи з 2-х блоків – зовнішнього та внутрішнього. За способом монтажу внутрішнього блоку вони поділяються на настінні, консольні, касетні, канальні та колонні;
  • мульти спліт-системи. До одного зовнішнього блоку підключається 2-6 внутрішніх блоків, можливе об'єднання внутрішніх блоків з різними способами кріплення в одну систему. Через високу вартість обладнання та підвищені витрати на монтаж такі системи використовуються лише в тих випадках, коли обмежена можливість монтажу зовнішніх блоків.

Спліт-системи – найпопулярніше рішення в побуті та на комерційних об’єктах. Настінні спліт-системи найчастіше встановлюються в квартирах, будинках, офісах. Монтуються у верхній частині стіни, найчастіше біля вікна на сусідній стіні або над дверним отвором. Асортимент настінних кондиціонерів максимально широкий – ви можете підібрати необхідну потужність, набір функцій, дизайн на свій смак, а ціна обладнання та вартість монтажу більш доступні в порівнянні з іншими видами.

Типорозмір

Типорозміром кондиціонера називають продуктивну потужність, від якої залежить його здатність обслуговувати приміщення різної площі. Це число, яке наведене в повній назві моделі, воно вказує на потужність у тисячах БТО/год (британських теплових одиниць на годину). Наприклад, CH-S18FTXLA2-NG — це кондиціонер 18-го типорозміру з теплопродуктивністю 18 000 БТЕ/год (в середньому 5,4 кВт). Для встановлення в квартирах найчастіше купують такі кондиціонери:

  • «сімка» (07), для приміщень 10-20 м2;
  • «дев'ятка» (09) – 20-30 м2.

Більш габаритні та потужні моделі користуються попитом на різних комерційних об'єктах.

Тип компресора

Традиційні (неінверторні, on-off) кондиціонери популярні переважно завдяки більш доступній ціні. Інверторні моделі приблизно в півтора рази дорожче, але мають масу переваг:

  • економія електроенергії, особливо помітна при роботі 24/7;
  • можливість підтримки температури з точністю до 0,5°;
  • менший рівень акустичного тиску та монотонний характер шуму при роботі зовнішнього блоку;
  • менш інтенсивний знос компресора;
  • можливість експлуатації цілий рік. Будь-який інверторний кондиціонер можна використовувати як обігрівач в морози до -15.

Особливу категорію інверторних кондиціонерів складають теплові насоси «повітря-повітря», здатні обігрівати при зовнішніх температурах до -20, -25 і навіть -35°С. В Україні найбільш популярні моделі з нижньою межею робочого температурного діапазону -25°С. Вони відрізняються оптимальним співвідношенням ціни та функціональних можливостей.

Купити кондиціонер https://air-conditioner.ua/uk/ необхідно з урахуванням завдань, які має вирішити його встановлення, особливостей приміщення, бюджету. Кваліфіковані фахівці, продавці-консультанти допоможуть підібрати найкращу серед популярних моделей саме для ваших цілей.

25 січня о 09:28 | Оновлено 25 січня о 09:29 | 322 перегляда
Також читайте статті про проект:    1. Сайт для школи     2. Електронні щоденники та журнали