Особливості вибору пружин для брошурування

Брошурування поліграфічної продукції не обходиться без використання біндерів та витратних матеріалів до них, до яких належать й пружини. Вони виготовляються з металу або пластику, можуть мати різну форму, гофроване та гладке покриття. Ще більшим є вибір кольорів та діаметрів. Поставляються пружині поштучно, або в бобінах. Як можна дізнатись з профільного сайту https://www.officetime.com.ua/pruzhiny-dlja-perepljota-metallicheskie/, найпопулярнішими виробниками даної продукції в Україні є такі бренди як Agent, RENZ, D&Art, wireMARK, Desing Trading.

Найпростіше підібрати розмір пружини, достатньо скористатись відповідною таблицею. Покриття виробу може бути з одним тоном, або малюнком. Орієнтуються на гармонічність комбінації з обкладинкою.

Металеві чи пластикові пружини?

Метал має високу міцність, розрахований на великий термін використання. Пружини з нього виглядають дорого та акуратно, а розкриття можлива на усі 360 градусів. Але варто зауважити, що вони орієнтовані на одноразову фіксацію. Після зняття вироби деформуються, тому додавати нові листи складно. Більшість металевих пружин орієнтовані на брошурування 120-150 листів. Проте, у каталозі https://www.officetime.com.ua/ можна віднайти вироби, орієнтовані на 160-280 аркушів.

Металеві пружини постачаються у відкритому вигляді. Щоб надати їм потрібну форму, використовуються відповідні пристрої. Такі вироби найчастіше використовують для виготовлення:

  • блокнотів;

  • зошитів;

  • календарів;

  • презентацій;

  • каталогів.

Якість оформлення в усіх випадках залишається на високому рівні.

Пружини з пластику дозволяють підшивати до 500 листів, у залежності від модифікації. За необхідності вони легко додаються чи міняються. Подібні фіксатори добре тримають форму та повертаються в початкове положення після деформації. Купляють їх для брошурування документів.

Овал чи коло?

Пружини випускаються у різноманітній форму, у тому числі можна придбати вироби у вигляді трикутника. Найбільш розповсюдженими є овальні та круглі. Кругла форма забезпечує найбільший кут розвороту, тому саме їм віддається перевага. Проте в овальних пружин є суттєва перевага. При розмішені зошитів, іншої поліграфії з подібними виробами у стосі, вони не скочуються.

Під час підбору пружини також слід звернути увагу на крок. Він має відповідати перфорації. Стандартні вироби розраховані на 3:1 чи 2:1. Цей параметр означає, що на одному дюймі виробу передбачено 3 або 2 петлі.

10 січня о 09:47 | Оновлено 10 січня о 09:47 | 375 переглядів
Також читайте статті про проект:    1. Сайт для школи     2. Електронні щоденники та журнали