Протестували 7 браузерів для Айфон, щоб вам не довелося

Якщо ви використовуєте iPhone, то за замовчуванням у вас встановлено браузер Safari. Однак це — не єдиний вибір. Розглянемо 7 популярних альтернатив для смартфонів Apple. 

Chrome

Google Chrome — найпопулярніший браузер у світі. Він доступний на всіх великих ОС, включно з Windows, Mac, Linux і Android. Chrome вміє синхронізувати закладки, історію та відкриті вкладки між усіма вашими пристроями. Також у програмі є режим економії трафіку і зручні жести навігації. Наприклад, можна перегорнути сторінку вниз, щоб оновити її, або свайпнути вліво/вправо, щоб перемикатися між відкритими вкладками. Якщо ви використовуєте Apple iPhone 15 Pro, але при цьому маєте ПК на Windows — Chrome стане чудовим сполучником між різними екосистемами.

Microsoft Edge

Оновлений Microsoft Edge відрізняє вбудований AI-помічник Microsoft Copilot на базі GPT-4. Він вміє генерувати зображення, допомагати з пошуковими запитами, перекладати тексти та багато іншого.

Brave

Brave — це швидкий і безпечний браузер для iPhone. Він блокує трекери та вікна, шляхом чого швидкість завантаження вебсторінок зростає в рази. Також Brave підтримує криптовалюти — у нього вбудований мультичейн-гаманець для зберігання цифрових активів.

Opera

Хоча Opera не так широко поширюється серед користувачів iOS, це все ще чудовий браузер. У програму вбудовані VPN і блокувальник реклами, що корисно. Фішка Opera в здатності передавати текст і файли між вашим комп'ютером і телефоном. Наприклад, можна на ПК скопіювати картинку, а потім вставити її в повідомлення в месенджері на смартфоні.

Firefox

Повноцінний кросплатформний браузер, який вміє синхронізувати дані між пристроями. Firefox за замовчуванням блокує трекери та використовує зашифроване DNS-з'єднання, щоб приховати ваші запити від провайдера. Перейшовши в розділ «Захист від відстеження», ви можете ще сильніше підвищити вашу анонімність.

DuckDuckGo

Цей браузер створений командою однойменної пошукової системи з фокусом на конфіденційність. У DuckDuckGo за замовчуванням заблоковані трекери, а приватний режим вкладок увімкнений для всіх сайтів. Перехід сторінками тут максимально анонімний — ніде не зберігаються куки та не надсилаються запити з вашими даними. За такого рівня захисту можуть виникнути труднощі з деякими сервісами. Але зате ви точно будете впевнені в безпеці своєї інформації онлайн.

Firefox Focus

Це мініверсія Firefox, призначена виключно для приватного перегляду сторінок. Тут немає історії, закладок, перемикання між вкладками. Браузер блокує трекери та аналітику за замовчуванням. Одним тапом можна видалити всю історію навігації. Ідеально для відвідування конфіденційних сайтів на кшталт банків або під час покупок в інтернеті. Як бачите, вибір на iOS є. Усе залежить від ваших пріоритетів. Головне — не обмежуватися Safari, а вивчити альтернативи. Можливо, інший браузер підійде вам більше.

28 грудня 2023 о 11:02 | 447 переглядів
Також читайте статті про проект:    1. Сайт для школи     2. Електронні щоденники та журнали