Найзахопливіші детективи для підлітка

Побувати в центрі неймовірних подій, перейнятися атмосферою таємниць і загадок – те, що мотивує кожного потягнутися за черговою історією. Жанр, створений найвидатнішими письменниками, як-от Артур Конан-Дойл та Едгар По, не покидав піку популярності з часів появи. Не байдужа до нього й сучасна молодь. Дізнаємося, які детективи для підлітків стануть найцікавішими для читання.

Хто вбив однокласника?

Гостросюжетний детектив про розслідування вбивства школяра. Під підозрою всі та найстрашніше, те, що винуватець перебуває саме в школі. Розкрити вбивство, дізнатися таємниці – кожен читач може відчути себе героєм роману «Брехун серед нас». Твір став бестселером у світовому просторі та зробив письменницю юнацької літератури Карен М. Макманус однією з найбільш продаваних у своєму жанрі.

Хто вкрав монети?

Твір, про пригоди школярів, які хочуть розкрити злочин – крадіжку монет. Бажаєте потрапити в справжню пригодницьку історію, знайти повноцінний скарб і навіть побувати в замку з привидами? Тоді дитячий детектив «Усі під підозрою!» саме для вас!

Впоратися з лиходієм

У творі «Гімназист і Чорна рука» восьмикласнику доведеться зайнятися нелегкою справою – перемогти лиходія, відкрити таємниці, розкрити вбивство і вивести зло на чисту воду. Особливого шарму детективу надають помічники юного детектива – простодушний слідчий та милий пес Джентльмен. 

Розкрити таємниці

У романі «Рубін в імлі» на головну героїню, шістнадцятирічну Саллі чекає не проста доля: втратити батька, опинитися в небезпеці. Завдяки своїй безстрашності дівчина вирушить у пригоду, розкриє страшні таємниці та водночас омине небезпеку стороною.

Вирушити на зустріч до небезпеки

Продовжує детективи для підлітків ще один твір про шістнадцятирічного підлітка – «Черепахи аж до низу». Тут дівчина з фобією попри таку психологічну проблему вирішує допомогти подрузі в розслідуванні із пошуком мільйонера. Подивимося, як героїня впорається зі своїми проблемами та чи зможе розв'язати неймовірні завдання.

Атракціони жаху від короля трилерів

Незвичайні зустрічі, жахливі події, таємничі історії та вбивства – з усім цим доведеться зіткнутися студенту Девіну в «Країні розваг», який влаштувався на роботу в парк атракціонів. Твір безумовно затягне читача гострим сюжетом, адже слабких книг у Стівена Кінга не буває.

 Боротьба з привидами

Як й в дитячому детективі «Усі під підозрою!» у гучному творі «Лорд і Ко» не один головний персонаж. Герої з надлюдськими можливостями об'єднуються, щоб позбавити Лондон привидів, котрі шкодять місцевим жителям. Жахливі відкриття, переплетення фентезі з детективом, незвичайні пригоди із таємницями, неймовірні розслідування не дозволять читачеві ні на хвилину відвернутися від цієї книжки.

Сплетіння доль біля найбільшої загадки світобудови

Складний сюжет, багатогранність образу та безліч таємниць, що оповили так і не розгадану загадку – найкраще, що можна запропонувати молодим людям віком від 12-14 років, хоча зрозумілішою вона буде старшим – від 17 років. «Код да Вінчі» – настільки відомий твір, що навіть не потребує особливого представлення, залишається лише зануритися в читання і приготуватися вирішувати інтелектуальні головоломки. 

Висновки

Світ детективів настільки популярний серед підлітків з усього світу через багатогранність, гостроту сюжетів, нестандартні лінії. Він з легкістю може поєднувати в собі й інші напрямки літератури – містику, фантастику, фентезі, історію, пригоди та любовні лінії, головне знайти те, що сподобається саме тобі.

21 квітня 2023 о 11:51 | Оновлено 21 квітня 2023 о 11:52 | 31,600 переглядів
Також читайте статті про проект:    1. Сайт для школи     2. Електронні щоденники та журнали