Вивчаємо англійську за допомогою читання

Читання матеріалів англійською допомагає вивчити мову набагато швидше. В процесі людина поповнює словниковий запас, вивчає граматику та орфографію. І вся ця користь поєднується із можливістю  прочитати цікаву книгу із захоплюючим сюжетом, співпереживати героям, слідкувати за зміною їх особистостей. Оригінальні твори англійською, як і словник англійської мови, повинні бути у кожного, хто дійсно хоче спілкуватися із носіями на рівні.

5 легких произведений с которых можно начать читать в оригинале на  Лингуалео | Lingualeo Блог

Книги для вивчення англійської: які обрати?

Зараз англомовна література доступна не тільки у вигляді звичайної книги, але й в електронному форматі. Також можна читати онлайн. Серед варіантів – як ті, що підходять людям із достатніми знаннями англійської, так і тим, що тільки починають свій шлях у вивченні.

Найбільш оптимальний варіант для початківця – адаптована література. Також підійдуть комікси, дитячі казки або невеликі оповідання. Такі твори мають спрощену лексику, сам обсяг читання невеликий, а ілюстрації допоможуть краще зрозуміти сюжет. Адаптована література також має «вбудований» словник із поясненням складних слів та фразеологізмів.

На початку вивчення мови варто уникати складних об’ємних творів, професійної літератури. Остання не бажана навіть за умови, що ви є фахівцем у певній галузі – складну термінологію все одно буде важко зрозуміти.

І ще поради:

  1. Відштовхуйтесь від рівня знань. Обирайте книгу, яка за рівнем володіння мовою співпадає з вашим або знаходиться на один ступінь нижче. При читанні кількість слів, які вам зрозумілі, має бути близько 80%. Інше потрібно знаходити в словнику. Якщо в тексті дуже багато незнайомих виразів, це ніяк не сприятиме комфортному читанню.
  2. Оберіть підходящий формат книги. Це може бути звичайна чи електронна. Якщо надаєте перевагу звичайним паперовим виданням, краще обирати їх. Безліч людей скаржаться на те, що не можуть нормально сприймати електронний формат, не можуть сконцентруватися на тексті. Тому не забувайте про  власний комфорт.

І ще одне – обирайте текст для читання, відштовхуючись від особистих вподобань. Якщо ви любите читати детективи, то нехай це й буде детектив. Не варто намагатись читати класичні твори, з яких часто починали навчання в школі чи університеті. Навіть в адаптованій версії вони можуть не зацікавити, якщо ви не маєте схильності до класики.

Переваги вивчення англійської за допомогою книг

Якщо ви вирішили вивчати мову, english books стануть надійними помічниками на шляху до її опанування. Даний метод має безліч переваг:

  1. Збільшення словникового запасу. У книзі можна знайти словосполучення та слова, які можна використовувати у власному спілкуванні.
  2. Вивчення та закріплення правил граматики. Під час читання ви бачите на практиці, як застосовуються ті, чи інші граматичні конструкції.
  3. Можливість вивчати класичну літературну мову чи її розмовний варіант – все залежить від твору, який обрали.
  4. Розширення кругозору, пізнання культури та особливостей спілкування носіїв мови.
  5. Покращення навичок підтримання бесіди з носієм мови – діалоги героїв книги тільки сприяють цьому.

Ще одна велика перевага – такий спосіб навчання буде цікавим, адже ви не просто механічно заучуєте слова та словосполучення. Ви запам’ятовуєте їх, одночасно слідкуючи за сюжетом книги, розповіді чи коміксу.

ТОП-10 лучших книг для изучения английского языка | Статьи от партнеров |  Понедельник. Все главные события и новости Тольятти

Як вдосконалити англійську за допомогою читання: поради

Звичайне читання книги не потребує порад. Але, якщо його метою є вивчення мови, не зайвим буде скористатись такими рекомендаціями:

  1. Читайте вголос. Це допоможе вдосконалити вимову слів, а також покращить запам’ятання нових слів та фраз.
  2. Приділяйте увагу читанню систематично. Потрібно звертатися до книги кожного дня, мати час на читання та переклад невідомих  слів. Варто одразу звертатися за перекладом того, що вам невідомо, щоб у повній мірі розуміти сенс тексту.
  3. Використовуйте як двомовний словник, так і тлумачний. Останній дозволить зрозуміти значення нового на рівні носія мови.
  4. З кожним новим словом та виразом складіть декілька речень. Це допоможе засвоїти його та додати до свого лексикону. Запишіть це речення, читайте його вголос. Подумайте, у яких ситуаціях чи для опису чого можна використовувати нові вирази та слова.
  5. Не читайте книгу, одночасно слухаючи музику чи «дивлячись» кіно. Варто сконцентруватись на чомусь одному – тільки час на навчання буде витрачений не даремно.

Так, читання вимагає багато зусиль та часу, але і результат буде саме тим, що допоможе краще опанувати англійську мову. Варто налаштуватись на те, що спочатку може бути складно, але згодом ви зможете вільно читати набагато більше цікавої літератури. Поступово із розширенням словникового запасу можна буде перейти від адаптованої літератури до складніших творів в оригіналі.

31 березня 2023 о 08:53 | Оновлено 31 березня 2023 о 08:55 | 38,646 переглядів
Також читайте статті про проект:    1. Сайт для школи     2. Електронні щоденники та журнали