Косметика для підлітків: яку підібрати доглядову косметику для обличчя

Коли професійне видалення неможливе, найкращий спосіб позбутися вугрів– це лікування за допомогою місцевої формули, яка може звільнити шкіру від набряків і закупорити її за допомогою потужних хімічних ексфоліантів.

Коли професійне видалення неможливе, найкращий спосіб позбутися вугрів– це лікування за допомогою місцевої формули, яка може звільнити шкіру від набряків і закупорити її за допомогою потужних хімічних ексфоліантів.

Акне (вугрі): підбираємо правильно доглядову косметику

Чорні крапки вважаються формою акне, яка виникає, коли пори забиваються шкірним салом і відмерлими клітинами шкіри. Крім того, чорні крапки виникають, коли пора відкрита на поверхневому рівні, що спричиняє окислення вмісту та набуває темнішого кольору — отже, назва — вугрі. 

Експерти наголошують, що колупання або видавлювання вугрів завдає більше шкоди, ніж користі, включаючи загострення акне та потенційне утворення рубців. Натомість рекомендують використовувати хімічні ексфоліанти, щоб очистити пори, не видавлюючи бруд з обличчя. 

Оскільки ексфоліанти діють, розпушуючи клітини епідермісу, не потрібно вдаватися до колупання, яке спокусливо, але може залишити рубці. На що слід звернути увагу в засобі для видалення вугрів:

  • Хімічні пілінги

Кислоти допомагають розчинити відмерлі клітини шкіри та надлишок шкірного жиру, які є компонентами "бруду", що в кінцевому підсумку може закупорити пори. Коли цей бруд окислюється, отримуєте вугрі. Бета-гідроксикислоти, такі як саліцилова кислота, чудово розщеплюють жир, тоді як альфа-гідроксикислоти, наприклад, гліколева та молочна мають додаткову перевагу - вирівнюють тон і текстуру шкіри.

  • Фізичні пілінги

Також можете обрати фізичні ексфоліанти, які відлущують відмерлі клітини та інше сміття, що закупорює пори. Ці інгредієнти, такі як глина, працюють як магніти, витягуючи забруднення, які можуть застрягти глибоко в порах.

  • Ретиноїди

Для тих, хто не хоче використовувати кислоти, ретиноїди прискорюють швидкість оновлення клітин шкіри, що допомагає виштовхувати вугрі. Однак вони відомі тим, що викликають почервоніння та подразнення, тому краще уникати їх, якщо у вас чутлива шкіра, або наносити їх між шарами зволожуючого крему, щоб зменшити їхній вплив.

Косметика для підлітків від акне: який краще обрати крем для обличчя

Їхнє волосся, шкіра та гормони/емоції повсюди, і їм потрібен підлітковий догляд за шкірою , особливо відповідний їхнім потребам. Досліджуючи - і перш ніж купувати - найкращі засоби догляду за шкірою для підлітків, важливо розуміти свій тип шкіри:

  1. Комбінована шкіра
  2. Жирна шкіра
  3. Чутлива шкіра
  4. Нормальна шкіра

Боротьба з акне може бути нелегкою, і пошук першопричини - чи то гормони, стрес або генетика - може допомогти знайти найкраще рішення. Є два способи лікування підліткового акне: профілактичне вмивання обличчя відповідними очисними засобами (https://krkr.com.ua/ru/krem-vid-akne/) та точкове лікування висипань.

  • Вмивайтеся м'яким очищувальним засобом без мила

Підліткам важливо знімати макіяж перед сном, а також вмиватися щодня - двічі на день, якщо у них жирна шкіра або якщо обличчя забруднюється протягом дня, наприклад, після тренування.

Що стосується засобів для вмивання, то підлітки, які страждають на акне, повинні шукати м'які, некомедогенні засоби, які не закупорюють пори. Очищувальні засоби з такими інгредієнтами, як гліколева кислота, саліцилова кислота і перекис бензоїлу, можуть бути дуже корисними для тих, хто страждає на акне.

  • Точкове лікування акне

Рекомендується підліткам точково лікувати акне, починаючи з моменту їх появи і до повного зникнення. Шукайте засоби, що містять:

  1. ретиноїди (форма вітаміну А, яка допомагає очистити пори),
  2. перекис бензоїлу (місцевий антисептик)
  3. саліцилову кислоту (ексфоліант, який видаляє мертву шкіру і очищає пори).
20 березня 2023 о 17:03 | Оновлено 21 квітня 2023 о 13:03 | 32,967 переглядів
Також читайте статті про проект:    1. Сайт для школи     2. Електронні щоденники та журнали