На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане

Це високогірне місто Польщі користується величезною популярністю серед шанувальників зимових видів спорту.

Це високогірне місто Польщі користується величезною популярністю серед шанувальників зимових видів спорту. Тут, серед засніжених схилів Польських Татр, розташувалися чудові траси для спуску на гірських лижах, стрибків із трампліна та занять сноубордингом. На курорті створені всі умови для інших видів активного відпочинку. У місті та на території гірськолижних комплексів є цілорічний відкритий басейн з водою з геотермальних джерел, кілька критих та відкритих ковзанок, численні пішохідні маршрути в горах. Тут у будь-який сезон повно туристів, спортсменів і просто людей, які хочуть якісно відпочити. Але тури в Закопане особливо популярні взимку.

Географія курорту

Містечко Закопане розташоване на півдні Польщі, в долині між вершинами Татр та гірським ланцюгом Губалувка. Два найближчі до курорту великі міста — Новий Сонч та Краків. Останній з'єднаний із Закопане залізницею — відстань між ними становить близько 120 км.

Інфраструктура Закопане

Загалом у Закопані розташовано 10 гірськолижних комплексів. Вони є розрізненими зонами для катання на висоті 830-2000 метрів. Найпопулярнішими вважаються:63a06375c9d7d.jpg

Каспрови Верх - найвища гірськолижна база Польщі - вершина знаходиться на висоті 1987 м. Траси для лижників та сноубордистів тут складні, переважно чорні. Також є навчальні - вони розташовані в нижній частині схилу з окремими підйомниками бугелів. На вершину можна піднятися канатною дорогою з кабінками на 20 осіб або на одному з двох підйомників крісла — на 2 і 4 місця.

Губалувка - гірський хребет, протяжністю близько 7 км, з досить пологою вершиною. Усього тут 6 трас - 2 червоні, 4 сині. Крім того, є кілька навчальних схилів, халф-пайп для сноубордистів та траси для катання на снігоходах взимку та на конях – влітку. Нагору можна піднятися на рейковому фунікулері або на одному з приватних підйомників бугелів.

Носаль - відмінне місце для дітей та початківців, завдяки великій кількості пологих схилів. Крім того, комплекс розташований у межах міста — сюди дуже легко дістатися з будь-якого району Закопане. Основний схил вважається одним із найкращих у Польщі для слалому — тут часто проводяться міжнародні змагання. Крім зеленої траси, є чорна, червона та дві сині. До них можна піднятися за допомогою дев'яти бугельних та одного крісельного витягу. Частина трас обладнана сніговими гарматами, що дозволяє кататися за температури повітря близько +8 °С. 

Де поїсти в Закопане?

Тур в Закопане не залишить вас голодним, на території гірськолижних комплексів достатньо місць, де можна смачно поїсти — від елітних ресторанів з видом на гірські вершини Татр до недорогих кафе, закусочних та молочних барів.63a06397f3e1c.jpg

Для сімейного відпочинку підійде заклад Bąkowo Zohylina Wyźnio з ігровим майданчиком та двориком для дітей. Ресторан спеціалізується на польській кухні, частину страв тут готують на кам'яній печі. Знайти його можна за адресою Józefa Piłsudskiego, 28A.

Шанувальникам пива та незвичайних інтер'єрів сподобається у ресторані Rooster, розташованому в самому центрі Закопане. Його зала стилізована під закусочні США 50-х років XX століття. Меню переважно складається з класичних американських страв, але з невеликим ухилом у польську кухню.

Gubalowka — один із найкращих закладів, де можна не лише смачно поїсти, а й помилуватися природою. У хорошу погоду для відвідувачів ресторану відкрито терасу з чудовими краєвидами на гори, а основна зала знаходиться в добротному дерев'яному будинку. У меню входять майстерно приготовлені страви традиційної гірської кухні. Ресторан розташований на верхній станції фунікулера на горі Губалувка.

Скі-паси

У Закопане немає єдиного скі-пасу — можна лише купити абонемент на півдня або цілий день для певного витягу. Крім того, продаються скі-паси вихідного дня та на 10 поїздок. Діти до 10 років можуть кататися безкоштовно, якщо пред'являть документ із фото. Для підлітків до 16 років та пенсіонерів є знижка – 25%. Також існують і разові квитки - це зручно, якщо захочеться вибрати відповідний схил або відвідати кілька гірськолижних баз. У вартість скі-пасу не входять проїзд до витягу із Закопане, оплата послуг інструктора та прокат спорядження.

Інші розваги в Закопане

Закопане дуже маленьке містечко, але попри це, нудьгувати в ньому не доведеться. Для туристів тут є безліч розваг - від верхових прогулянок на конях влітку, до катання на санях, снігоходах і ковзанах взимку. У місті є два парки з відмінними відпочинковими зонами - Adventure Park і Ropes Gold Ridge, а також аквапарк з безліччю атракціонів.

Як дістатися до Закопане?

63a063af9b695.jpg

Найпростіше — доїхати автобусом із Кракова. Зупинка розташована прямо перед залізничним вокзалом. Дорога займе трохи більше 2 годин – хвилин на 20 менше, ніж поїздом. Також прямі потяги-експреси вирушають до Закопане майже з усіх великих міст Польщі — Варшави, Вроцлава, Бидгоща, Гданська, Познані та Щецина.

Крім того, сюди можна приїхати автомобілем трасою Zakopianka. Але варто врахувати, що у вихідні дні на ділянці дороги від Кракова часто трапляються пробки. Якщо хочете проїхати в об'їзд, потрібно добре орієнтуватися картою - покажчики поворотів є далеко не скрізь.

Ну і оптимальний варіант замовити тур в Закопане з України від компанії Танго Тревел. Ми возимо туди своїх туристів щовихідних. Організовуємо дорогу, проходження митниці та проживання - жодних логічних проблем, лише відпочинок. Бронюйте місця на найближчі дати на сайті https://tangotravel.com.ua/

24 грудня 2022 о 11:08 | Оновлено 24 грудня 2022 о 11:44 | 62,969 переглядів
Також читайте статті про проект:    1. Сайт для школи     2. Електронні щоденники та журнали