Сертифікація вчителя: як оцінюватимуть роботу в школі

Державною службою якості освіти затверджена Методика експертного оцінювання професійних компетентностей учасників сертифікації.

Державною службою якості освіти затверджена Методика експертного оцінювання професійних компетентностей учасників сертифікації. Відповідний наказ підписаний головою служби Русланом Гураком.

Методика призначена для проведення експертного оцінювання професійних компетентностей вчителів-учасників сертифікації шляхом вивчення практичного досвіду їх роботи.

Методика включає 5 критеріїв, що розкриваються через 20 показників та опис методів збирання інформації експертами.

Планується, що для оцінювання професійної діяльності учасника сертифікації може використовуватися від одного до чотирьох методів збирання інформації: спостереження під час уроків, спостереження на перервах, інтерв’ю з учасником сертифікації, інтерв’ю з директором та заступником директора закладу освіти, в якому працює учасник сертифікації. Водночас, інтерв’ю з директором та його заступником не може бути єдиним методом збирання інформації для експертного оцінювання.

Ті вчителі, які пройдуть сертифікацію, зможуть зарахувати її результати як атестацію і отримати 20% надбавку з нового календарного року.

20 березня 2019 о 15:31 | Оновлено 10 жовтня 2019 о 06:36 | 41,663 перегляда
Також читайте статті про проект:    1. Сайт для школи     2. Електронні щоденники та журнали